by
on
under
Permalink

Dränera kring den egna fastigheten

En vanlig anledning till att du kan behöva dränera runt din fastighet är att fukten i källaren ställer till problem. Detta gäller speciellt om du har en inredd källare i din fastighet. Kanske har dina hyresgäster förråd i källaren och då är det extra viktigt att det inte kryper in en massa fukt utifrån och förstör deras magasinerade tillhörigheter.

Gör jobbet själv

Det finns några olika metoder du kan använda dig av när det kommer till att gräva upp marken runt fastighetens källare. Dels kan du använda dig av en vanlig grävmaskin med skopa. Ett annat alternativ är att använda sig av en kedjegrävare som du enkelt kopplar på grävmaskinen. Kedjegrävare finns i olika storlekar och med de vanligaste fästena på marknaden för att passa just den maskinen du gräver med. Dessutom är kedjegrävare mer skonsamma och gör mindre skada på omgivande mark än vad grävning med skopa gör.

Köpa eller hyra

Kanske tillhör du dem som äger en egen grävmaskin. I sådana fall är det bara en kedjegrävare som du saknar. Du kan välja att antingen köpa en ny eller en bättre begagnad. Du kan också välja att hyra en kedjegrävare om du känner att det passar dig bättre.