by
on
under
Permalink

Digital marknadsföring

Oavsett om du är nybliven företagare eller har drivit ditt företag en längre tid är det viktigt med marknadsföring. Idag sker marknadsföring först och främst på nätet. Du ser det dagligen i ditt flöde på Facebook, Twitter eller Instagram.

Trots att nya alternativ växer fram hela tiden är Facebook fortfarande världens största sociala medieplattform och har idag nästan tre miljarder användare. Så hur ska du gå till väga? Vad kan du göra och vad får du göra?

Tänk strategiskt

Ett första steg är att göra en marknadsföringsstrategi. Du behöver ta reda på vilka dina kunder är och hitta din målgrupp. Dessutom behöver du ta reda på var dina kunder finns och inte minst vilken typ av innehåll som är värdefullt för dem? Att ha en strategi är i själva verket ett smart sätt att spara både tid och pengar. Därför kan det vara en god idé att ta hjälp.

Följ din strategi

Idag lever många av oss våra liv delvis via sociala medier. Vi håller kontakt med familj och vänner för att inte nämna skolor, föreningar och företag. Även för en van användare av Facebook kan det vara svårt att hänga med. Det är tryggt med en tydlig strategi för att kunna agera snabbt på växlingarna i omvärlden.