by
on
under ,
Permalink

Behovet av ett nätverk för företagsledare och chefer

Ett dåligt, långsamt eller instabilt nätverk kan vara rena mardrömmen för de flesta, men speciellt för företagare. Du behöver ett bra nätverk på ditt företag, för att du enkelt ska kunna kommunicera och skicka uppgifter och dokument fram och tillbaka.

Allting behöver fungera bra på ett företag med alla strikta deadlines och långa timmar. Att arbeten inte blir klart i tid är irriterande. Om ditt nätverk hela tiden strular, kommer du få ännu mindre gjort på kontoret. Men vad är ett bra nätverk uppbyggt av då? Det finns flera komponenter och de inkluderar router, brandvägg, range extenders och switchar.

Lika väl som ett data nätverk så behöver du som person ett bra nätverk för att allt ska fungera i en organisation. Klicka dig vidare här för att ta reda på mer.

Komponenter i ett nätverk

En bra router behöver ha support för den nyaste nätverksstandarden, till exempel 802.11ax, eller i alla fall 802.11ac som är den näst senaste Wifi standarden. För säkerhets skull behöver du även en brandvägg som skyddar ditt nätverk från cyberattacker. Om du har många datorer som behöver kopplas via ethernet, är det en god idé att investera i en switch. Eller en range extender, om du har enheter långt ifrån routern som behöver trådlöst nätverk. En range extender är som en signalrepeterare/signalförstärkare.